2Bconnected_logo

Ben jij geschikt als financieel adviseur?

Ben jij geschikt als financieel adviseur? Jij bent op zoek naar werk. Je bent goed onderlegd in financiële zaken. Ook kun je goed communiceren, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent betrouwbaar en helpt graag mensen!

Ben jij dit? Dan ben je wellicht geschikt als financieel adviseur. Lees dan snel verder!

Wat doe je als financieel adviseur?

De taken van de financieel adviseur liggen op de terreinen van hypotheken, verzekeringen, pensioenen, sparen en beleggen. Daarmee vertellen wij je vermoedelijk niets nieuws. Hieronder vind je van de functie financieel adviseur een omschrijving.

Het totale financiële plaatje in beeld

Als goede financieel adviseur ga je bij jouw adviezen niet over één nacht ijs. Je komt beslagen ten ijs. Oftewel, je leeft je in de persoonlijke situatie van je klanten in. Dat je daarbij niet alleen naar het product kijkt waarover je advies uitbrengt, spreekt voor zich. Je neemt het totale financiële plaatje van je klant als uitgangspunt.

Bij de cijfermatige berekeningen houd je als financieel adviseur rekening met allerlei aspecten rondom het huishouden van de klant. Niet alleen de inkomsten, maar ook de gezinssamenstelling en het uitgavenpatroon spelen hierbij uiteraard een rol. Je adviezen zijn altijd financiële adviezen ‘op maat’.

Wat kun jij als financieel adviseur?

Een goede financieel adviseur is een betrouwbaar mensenmens met vakkennis en cijfermatig inzicht. Je kunt de klant helpen, omdat jij beter de weg weet in het bos van aanbieders van financiële producten dan hij of zij. Bovendien kijk je van buitenaf naar de situatie. Daardoor heb je de situatie helderder voor ogen dan de klant. Een van je taken als financieel adviseur is dan ook orde scheppen in de financiële kansen en bedreigingen bij de klant.

Kortom, je kunt:

  • met mensen omgaan,
  • financiële situaties overzien en doorzien,
  • financiële producten met elkaar vergelijken,
  • doelgericht het beste advies opstellen en uitbrengen.

Wat krijg je als financieel adviseur?

Een vacature financieel adviseur is er niet zomaar. Er is altijd een nood. Huizen blijven immers ge- en verkocht worden, dus vragen rondom hypotheken blijven actueel. Zekerheid is verder een van de basisbehoeften van de mens. Er blijft vraag naar verzekeringen. Daarnaast blijven mensen zoeken naar de beste belegging van hun spaargeld of pensioen. Als financieel adviseur heb je het voorrecht om mensen daarbij op weg te helpen.

Je bent als financieel adviseur veel onder de mensen. En je blijft bij op het gebied van nieuws en vakkennis. Je eigen financiële situatie is verzekerd in de vorm van een goed inkomen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Een auto van de zaak hoort in loondienst meestal bij de standaard uitrusting.

Je nieuwe baan als financieel adviseur

Stel, je hebt gesolliciteerd op een vacature financieel adviseur. Je weet wat als financieel adviseur je taken zijn. Tijdens het sollicitatiegesprek gaf je overtuigend van jezelf als de toekomstige financieel adviseur een omschrijving. Alles ging helemaal naar wens en  je werd aangenomen.

Nu staat op de kamerdeur van je nieuwe kantoor de titel Financieel Adviseur bij jouw naam. Lijkt je dat wat? Het kan waarheid worden. Je hoeft alleen nog maar te reageren op de vacature financieel adviseur.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn