5 tips om leads te genereren via Linkedin

LinkedIn heeft op dit moment in Nederland ruim 7 miljoen accounts, waarvan ruim een half miljoen dagelijkse actieve accounts. Daar kunt u als makelaar, financieel adviseur of verkoper op een slimme manier gebruik van maken. LinkedIn is voor B2B hét social media kanaal om kwalitatieve leads te genereren. Wij geven graag een aantal tips hoe u LinkedIn als marketing tool kunt gebruiken zodat het een succesvolle leadgenerator wordt!

1. Plan van aanpak

Een succesvolle leadgeneratie strategie vraagt om een goede basis, zoals een geoptimaliseerd profiel, een professioneel netwerk, zichtbaarheid van uw bedrijf en een plan van aanpak. Maak van uw medewerkers ambassadeurs en stimuleer ze om ook actief met LinkedIn aan de slag te gaan.

2. Geavanceerd zoeken op Linkedin

De zoekfuncties op LinkedIn zijn de laatste jaren steeds beter en geavanceerder geworden. Als u zoekt met een filter dan kunt u zeer specifiek personen en vacatures zoeken. Dat doet u zo:

  • Kijk eens naar de mogelijkheden binnen de zoekfunctie op Linkedin; waar kunt u allemaal op filteren?
  • De functie ‘gefilterd zoeken’ kunt u vinden naast de resultaten van een zoekopdracht.
  • U kunt specifieke profielen zoeken door te zoeken op naam of functie. Maar u kunt bijvoorbeeld ook een meer algemene zoekopdracht ingeven zodat u een groot netwerk van profielen vindt.

Heeft u een interessante zoekopdracht gemaakt? U kunt deze dan eenvoudig opslaan door onder de filteropties op ‘zoekmelding aanmaken’ te klikken. Dan kunt u hier vaker gebruik van maken. Ook kan LinkedIn u een bericht sturen als er nieuwe zoekresultaten zijn. Een handige tool voor effectieve leadgeneratie via Linkedin!

3. De kracht van persoonlijk aanspreken

Heeft u profielen gevonden die interessant voor uw business kunnen zijn en wilt u met ze in contact komen? Maak dan een goede indruk door een persoonlijk bericht te sturen. Hoe komt u bij deze persoon terecht, wat is de reden dat u wilt ‘linken’ en wat heeft u hem of haar te bieden? Wees vooral eerlijk en transparant, houdt geen vaag en overduidelijk salespraatje… Daar zit namelijk niemand op te wachten!

4. Relevante content zorgt voor leads

Plaats regelmatig relevante, interessante en unieke berichten op LinkedIn. Dit kunt u doen op uw persoonlijke profiel, op uw bedrijfspagina, maar ook door een bijdrage te publiceren met Pulse! LinkedIn zet steeds meer in op de waarde van content. Plaats ook eens berichten in discussiegroepen, zoals een link naar een artikel dat u heeft geschreven. En vergeet hierbij de call-to-action niet, laat mensen contact met u opnemen of hun gegevens achterlaten.

5. Adverteren op LinkedIn

Adverteren op LinkedIn heeft de reputatie dat het duur is. Maar met miljoenen actieve professionals en bedrijven is het zeker een interessant kanaal. Veel bedrijven kiezen nog niet voor LinkedIn Advertising. De concurrentie is minder groot en met scherpe targeting op verschillende niveaus kunt u heel gericht uw doelgroep bereiken.

Als het gaat om online adverteren dan is Google Adwords het meest gekozen kanaal. En dit ook zeker een zeer effectieve manier van adverteren zijn. Maar de grote concurrentie maakt het steeds lastiger en niet onbelangrijk, ook steeds duurder. Het is daarom goed om ook eens naar andere mogelijkheden van online adverteren te kijken.

Een advertentiecampagne begint altijd met het scherpstellen van uw doelstelling. Kiest u voor Sponsored Content dan kan de doelgroep doorklikken naar uw pagina of website en ook direct uw bedrijfspagina volgen. Dit type campagne past dus goed bij een doelstelling voor het vergroten van uw naamsbekendheid, meer volgers of meer interactie realiseren. Een Tekst-Ad Campagne is zeer geschikt om verkeer naar uw website te trekken.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Persoonsgegevens

PDF, DOC, DOCX (max 8 MB)

Contactgegevens

Prive Werk