2Bconnected_logo

7 jaar 2B Connected: hoe begon het allemaal?

 

In februari 2014 begonnen we met helemaal niets, hooguit met een hoop goede bedoelingen en veel zin om iets moois neer te zetten.

Ik wist dat werving en selectie helemaal mijn ding was, maar had nog geen idee in welke branche ik actief zou gaan worden.  Aanvankelijk richtte ik me op ICT’ers en software-testprofessionals maar dat bleek toch niet de branche waar het succes zou beginnen. Er volgden zeven maanden lang waarin we zo’n 60 uur per week werkten, met als resultaat nul euro omzet. Dat was pittig, daar zal ik eerlijk over zijn.

Maar 2B Connected ontwikkelde zich ondertussen wel goed door, met een goede website en interne systemen die het matchen van kandidaten zeer efficiënt maakte. En: net zoals een makelaar het moet hebben van de zogeheten gunfactor, moest ik het hebben van zowel de gunfactor als de  geluksfactor. En die had ik beide!

Let wel: het was de periode net op het eind van de bankencrisis (2008 – 2014). Veel makelaars en hypotheekadviseurs hadden zwarte sneeuw gezien en waren blij dat ze er nog waren. De huizenmarkt was op een dieptepunt beland en het was maar de vraag of die weer ging floreren. Desondanks stormde ik als nieuwe recruiter fris en vol energie de makelaardij- en hypotheekmarkt op.

De eerste drie maanden was het nog echt pionieren met veel trial en nog meer errors. Maar we hadden mazzel: onze eerste opdrachtgever was een hypotheek-intermediair met een makelaardij-tak, die ging uitbreiden. Dat bleek goud. Dankzij deze opdracht kregen we zoveel kandidaten (zowel makelaars als hypotheekadviseurs) in onze database dat we ook voor andere grote soortgelijke opdrachtgevers interessant werden. Zo ontstond de keuze om ons uitsluitend nog te gaan richten op de werving & selectie van makelaars en hypotheekadviseurs.

Nog meer mazzel: precies vanaf dat moment trok de markt weer aan. De huizenprijzen gingen omhoog, de vraag naar makelaars en hypotheekadviseurs steeg. Wij konden met ons werving en selectiebureau mooi meezeilen op die opwaartse wind. Destijds wisten we  nog maar weinig af van het makelaars- en hypotheekwezen af. Termen als ARMT,  KRMT, RMT, WFT, hypothecair krediet en FFP kenden we amper. Maar juist doordat we vanaf nul begonnen, konden we op alle fronten onze kennis en ervaring opbouwen.

Nu, 7 jaar later en 500+ geplaatste kandidaten verder,  is er een groot netwerk opgebouwd van 12.000 makelaardij- en hypotheekprofessionals en 150 tevreden opdrachtgevers. 2B Connected is gegroeid van ‘the new kid on the block’ naar marktleider binnen de werving en selectie van makelaars en hypotheekadviseurs.  Weten wat ons hier bracht? In vogelvlucht een paar van onze mijlpalen en USP’s:

  • Onze recruiters zijn specialisten en komen uit de makelaardij en of het hypotheekadvies
  • Wij zijn geïnteresseerd in mensen en willen weten wat hun drijft
  • Succesvolle online profilering door blogs en social media-uitingen
  • Veel publiciteit door het publiceren van het salarisonderzoek 2018 en 2020
  • Door ons grote aanbod aan vacatures en kandidaten maken wij het verschil

Weten wat ik allemaal geleerd heb in de afgelopen 7 jaar? Lees dan de blog ‘7 jaar 2B Connected: wat ik geleerd heb?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn