7 jaar 2B Connected: wat ik geleerd heb?

Dit jaar bestaat 2B Connected 7 jaar – tijd voor een feestje! Maar helaas, feestvieren zit er dankzij corona voorlopig nog niet in. Daarom wel een blog over wat die 7 jaar mij heeft gebracht (niet altijd een feestje – daarover meer in de blog ‘7 jaar 2B Connected: hoe begon het allemaal?’).

‘O ja wat dan?’ hoor ik je vragen.

Teveel voor deze blog! Maar, net als in het normale leven, is het een kwestie van vallen en opstaan en leren van fouten die je vaak onbewust en uit enthousiasme maakt.

Eén ding wat ik heb geleerd is dit. Namelijk dat zowel makelaars als hypotheekadviseurs de zogeheten gunfactor nodig hebben om succesvol te kunnen zijn. De gunfactor is een ongrijpbaar begrip maar wel doorslaggevend wanneer klanten op het punt staan om voor jou te kiezen. Klanten kiezen vaak voor een makelaar of hypotheekadviseur op basis van sympathie en gevoel van vertrouwen.

Een andere doorslaggevende factor is creativiteit. In de zin van: met de klant kunnen meedenken en zaken die onoplosbaar lijken, toch oplossen. Je kunt nog zoveel diploma’s op zak hebben, over gelikte verkooppraatjes beschikken en jezelf in de duurste pakken steken, als je niets voor de klant kunt betekenen houdt het snel op.

Waar het om draait is: begrijp je de klant, kun je diens problemen oplossen, ben je betrouwbaar en oprecht, houd je je aan je afspraken? Capaciteiten die trouwens verdacht veel lijken op de capaciteiten die een recruiter nodig heeft… Ook die moet het hebben van de gunfactor.

‘En waarover moet een goede recruiter beschikken?’ hoor ik je nu vragen.

Goeie! Ook daarin heb ik veel geleerd. Bijvoorbeeld: een kritisch oog is essentieel. En: om een goede match te kunnen maken moet je snel en doeltreffend kunnen doorgronden in welke (carrière)fase de kandidaat zit. Weten wat diens mogelijkheden, maar vooral ook wat diens onmogelijkheden zijn. Het is niet leuk om (soms) nee te moeten verkopen en zaken eerlijk bij de naam te moeten noemen, maar op de lange termijn zijn alle partijen erbij gebaat.

Wat ik ook heb geleerd is om in opties en mogelijkheden te denken. Dat betekent dat we soms moeten afwijken van de gebaande paden, waar vaak de mooiste bloemen bloeien. Een aantal van deze succesverhalen hebben wij gebundeld op en op de website gezet als blogverhalen, die voor iedereen na te lezen zijn.

En natuurlijk: ken je opdrachtgever. Het goed kennen van je opdrachtgever is essentieel in ons vak als recruiter. Met een aantal opdrachtgevers zijn wij al 7 jaar in business. Door je opdrachtgever steeds beter te begrijpen en te kennen kun je betere matches maken en weet je vaak in meteen  waar iemand past. Soms zijn er geen directe vacatures, maar kun je opdrachtgevers wel overtuigen van de meerwaarde van een kandidaat.

Tot slot heb ik geleerd hoe belangrijk focus is. Hoe breder je dienstenpakket, hoe vager en onduidelijker je positionering! Door te focussen op slechts twee takken van sport (makelaardij en hypotheekadvies) konden wij een geheel eigen smoel en netwerk opbouwen. Inmiddels bestaat ons direct benaderbare netwerk uit 12.000 professionals en zijn wij via Google en LinkedIn zeer goed vindbaar. De doelstelling voor de komende jaren is: ons netwerk van kandidaten en opdrachtgevers  verder uitbreiden zodat wij blijvend mooie matches kunnen maken, die ons op hun beurt blij maken!

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Persoonsgegevens

PDF, DOC, DOCX (max 8 MB)

Contactgegevens

Prive Werk