2Bconnected_logo

BNP Paribas Cardif en Hypotheker lanceren product voor bieden zonder financieringsvoorbehoud

De woningmarkt is dermate overspannen, dat kopers steeds vaker bij hun bod het financieringsvoorbehoud laten vallen. BNP Paribas Cardif en De Hypotheker roken hun kans en ontwikkelden samen een product dat de financiële risico’s van deze waaghalzerij voor de bieder minimaliseert.

Bieden zonder financieringsvoorbehoud is een riskante stap, zeker nu fors overbieden de norm is geworden. Met ‘Bieden met Zekerheid’ kan het. Dit naar eigen zeggen unieke product dekt het financiële risico van bieden zonder voorbehoud van financiering af.

Klant weet precies hoeveel hij kan bieden

Bij ‘Bieden met Zekerheid’ wordt de inventarisatie van de haalbaarheid en betaalbaarheid van de hypotheek in het proces naar voren gehaald. BNP Paribas Cardif, een dochteronderneming van BNP Paribas, biedt de verzekering en de (bank)garantie. Ook verzekeraars Hera Life en Woongarant spelen een rol in het aanvraagproces. BNP Paribas Cardif vermeldt expliciet tot welk bedrag zij garant staat. Zo weet de klant vooraf precies hoeveel hij kan bieden.

Als het bod is geaccepteerd, dan is na het tekenen van het koopcontract de (bank)garantie binnen enkele dagen opgesteld. Als de hypotheek toch niet rondkomt, dan vergoedt BNP Paribas Cardif het garantiebedrag.

Risico’s verkleinen

Bieden met Zekerheid is op kleine schaal getest, en nu landelijk beschikbaar bij de vestigingen van De Hypotheker. Marieke van Zuien, Commercieel Directeur BNP Paribas Cardif België en Nederland: “Door expliciet te vermelden tot welk bedrag wij garant staan, voorkomen we dat consumenten biedingen doen die onverantwoord zijn. Hiermee verkleinen we de risico’s op de huizenmarkt. Ons bedrijfsmodel is verankerd in partnerships. Co-creëren met partners zit in ons DNA. Deze samenwerking met De Hypotheker past dus uitstekend bij ons als partnershipverzekeraar.”

Menno Luiten, commercieel directeur van De Hypotheker: “Wij zijn zeer verheugd dat we samen met onze business partner BNP Paribas Cardif in de huidige overspannen woningmarkt direct kunnen inspelen op de veranderende behoefte van onze klanten. Bieden met Zekerheid dekt het financiële risico van bieden zonder voorbehoud van financiering af. Dit maakt Bieden met Zekerheid een uniek aanbod in de hypotheekmarkt.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn