2Bconnected_logo

Van corporate team manager naar high end makelaar

#CONNECTED

Wil je weten hoe het is om te werken via 2B Connected? In onze nieuwe rubriek #Connected vertel ik “Olof Raas” als recruiter over de zoektocht van kandidaten naar hun droombaan. Lees de ervaringen van onze kandidaten en ontdek wat jij van onze dienstverlening kan verwachten!

Van corporate team manager naar high end makelaar

Marieke meldde zich telefonische bij mij om te vragen welke mogelijkheden er zijn voor iemand zoals zij, weliswaar met KRMT-papieren, maar zonder recente makelaarservaring. Ze was al ongeveer acht jaar ‘uit het vak’. Maar het goede nieuws was: al die tijd had ze haar Periodieke Educatie bijgehouden.

‘Okee, maar wat doe je nu dan?’ vroeg ik.

Ze vertelde dat ze werkte als team manager bij een grote corporate verzekeraar. ‘Maar ik merk dat ik de binding met de klant aan het verliezen ben,’ zei ze. ‘Bovendien blijft het makelaarswerk mij trekken. En ik ben 32 – nu kan ik nog een switch maken.’

Een flinke dosis ambitie

Geïnteresseerd als ik was in haar verhaal, heb ik Marieke uitgenodigd bij mij op kantoor.  Behalve over een hele mooie carrière, bleek Marieke ook te beschikken over een natuurlijke vorm van ”aanwezig zijn”, waarbij haar gunfactor groot bleek, dit in combinatie met  een flinke dosis ambitie, was Marieke een winner in de dop.

Voor mij zijn dit droomkandidaten waarnaar veel makelaardijen op zoek zijn. Aldus heb ik samen met haar mijn bestand van makelaardijen doorlopen. Van elke makelaardij namen wij de voors en tegens door. Al snel werd duidelijk dat Marieke het beste zou passen in een makelaardij waar kwaliteit hoog in het vaandel staat en de verkoop zich richt op het hoger segment cliënten.

Bij een high end makelaardij was het raak

Al meteen bij het eerste gesprek bij een high end makelaardij was het raak. De makelaar meldde dat Marieke een uitstekende match was en het gemis aan recente ervaring geen enkel probleem: ze twijfelden er niet aan dat Marieke razendsnel zou bijleren.

Marieke heeft qua salaris behoorlijk wat ingeleverd om als KRMT-makelaar aan de slag te kunnen gaan. Maar ze heeft nu weer plezier voor tien. Ze is helemaal opgenomen in het team en voelt zich als een vis in het water.

Ben jij net als Marieke KRMT-makelaar en op zoek naar een nieuwe functie? 2B Connected begeleidt je kosteloos naar een nieuwe baan die jou past als een handschoen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn