Van vaste baan naar zelfstandigheid binnen het hypotheekadvies

Marco had al bijna vijf jaar in loondienst gewerkt bij een bank in het hoge noorden. Hij kwam jong en energiek op mij over. Daarnaast had hij al flink wat ervaring met hypotheekadvies opgedaan. Een typisch geval van ‘de koninklijke route bewandelen’: begonnen als assistent hypotheekadviseur, na vijf jaar volledig zelfstandig opererend als hypotheekadviseur.

Toen hij bij mij kwam binnenzetten had hij mijn vacature al eerder gezien. Dat maak ik vaak mee: dat mensen al enige tijd broeden op een vacature, maar nog niet de stap durven nemen van vaste baan naar zelfstandigheid.

Want dat was wat hij graag wilde: voor zichzelf beginnen. Groot voordeel: dankzij zijn huidige functie was hij al gewend onafhankelijk advies te geven en verantwoordelijk te zijn voor zijn eigen resultaten. Bovendien was hij super enthousiast en daadkrachtig. Hij blonk uit in zijn servicegerichte dienstverlening, waardoor klanten met hem wegliepen en hij had laten zien snel een eigen netwerk te kunnen opbouwen. Eigenlijk was de overstap naar zelfstandig ondernemerschap dan ook niet zo groot.

Dit wetende, had ik meteen een samenwerkpartner voor hem in gedachten voor wie hij op franchisebasis kon werken. Franchisen biedt grote voordelen. Zo faciliteert deze franchisegever zo’n 40 geldverstrekkers, telefonische coaching (door hypotheekexperts), commerciële trainingen, een zeer ruim dienstenpakket voor klanten en regelen ze bijvoorbeeld ook de afhandeling met geldverstrekkers, de AFM-vergunningen en alle zaken rondom compliance.

Geënthousiasmeerd als Marco was door mijn verhaal over deze samenwerkpartner, was het voor hem geen enkel probleem om, voor de eerste kennismaking, een reis naar Brabant te ondernemen. Wat voor hem pleitte, want de reis betekende drie uur heen en drie uur terug rijden.

De samenwerkpartner zag een aanstormend talent in Marco en wilde hem graag de kans geven zich te ontwikkelen binnen de regio Noord-Nederland. Na het 1,5 uur durende intakegesprek, een korte bezinperiode en een kijkje in de keuken, liet Marco meteen zien wat hij waard was. In een mum van tijd leverde hij alle noodzakelijke documentatie aan, zoals VOG en KvK-inschrijving; en kwam hij met een eigen logo, bedrijfsnaam (Weisch Advies) en input voor de website (dat mag: eigen ‘huisstijl’ binnen de franchiseformule). Marco werkt nu met veel plezier als zelfstandig hypotheekadviseur en is druk bezig om zijn klanten te voorzien van het beste hypotheekadvies. Inmiddels heeft Marco zelfs al een personeelslid in dienst en gaan de zaken voortvarend.

Leuk om te weten: zelfstandige hypotheekadviseurs zoals Marco verdienen zo tussen de 5.000 en de 7.000 euro per maand (= omzet minus kosten!). Echte toppers gaan daar nog ver boven!

Ben jij ook geïnteresseerd geraakt in deze manier van werken bekijk dan deze vacature https://2bconnected.org/franchise-financieel-adviseur-verzilveren-16/. Wij zoeken hypotheekadviseurs in alle provincies van Nederland.

Benieuwd naar de ontwikkelingen van Weisch Advies? Volg het bedrijf op Facebook via www.facebook.com/weischadvies

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Persoonsgegevens

PDF, DOC, DOCX (max 8 MB)

Contactgegevens

Prive Werk