2Bconnected_logo

Verhuurplatform HousingAnywhere doet Franse overname

Het Rotterdamse verhuurplatform HousingAnywhere verwacht een recordjaar, nu het een meerderheidsbelang heeft verworven in de Franse branchegenoot Studapart.
HousingAnywhere concentreert zich op de verhuur van kamers, studio’s en appartementen. Eerder nam het platform verhuurwebsite Kamernet over, en deed het acquisities in Duitsland, Italië en IJsland. Met deze vijfde acquisitie in twee jaar tijd zit het platform naar eigen zeggen stevig in het zadel als nummer 1 in omvang en impact op de woningmarkt in Europa. Het bedrijf heeft de ambitie om de Triple B-rating (beschikbaarheid, betaalbaarheid, bereikbaarheid) voor de woninghuurmarkt te behalen.

Universiteiten

Met de komst van Studapart, een groot Frans platform voor studentenhuisvesting, krijgt HousingAnywhere er een team bij van 45 experts. De ambitie is om te groeien naar een totale teamgrootte van 300 medewerkers tegen het einde van 2022. Het team van Studapart blijft gestationeerd in Parijs om de huidige focus op de Franse markt voor te zetten. Ze werken samen met HousingAnywhere om het productportfolio op een Europese schaal te introduceren, inclusief een white label-platform voor universiteiten en huurgarantie.

Taalbarrières

“Studapart is de nummer-1 marktplaats voor huurwoningen in Frankrijk, een markt die bekend staat als gefragmenteerd en cultureel gebonden, met taalbarrières en complexe regelgeving. Studapart loopt technologisch ver voor op de Franse concurrenten en heeft uitstekende grip op het studentenkamersegment, met voldoende ruimte voor groei, zowel in Frankrijk als internationaal”, zegt Djordy Seelmann, CEO van HousingAnywhere.

Het verhuurplatform verwacht een recordjaar. Het bedrijf, dat startte vanuit een Rotterdamse studentenkamer, verwacht dit jaar 100.000 huurders te koppelen aan beschikbare huurwoningen. Dit zal zo’n €500 miljoen aan huurtransacties en €25 miljoen aan omzet opleveren. Er worden 30 miljoen unieke bezoekers op de websites verwacht, die kunnen kiezen uit 200.000 huurwoningen.

Financieel heeft het bedrijf zeker de wind mee. De huurprijzen van appartementen, studio’s en kamers zijn in heel Europa in het vierde kwartaal van 2021 flink gestegen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn