Terug naar boven
2Bconnected_logo
MENU

De arbeidsmarkt van de makelaar en hypotheekadviseur is gekanteld van kansarm naar kansrijk

Tijdens de crisisjaren waren de beroepen in de makelaardij en de financiële advisering weinig veelbelovend en hadden op dat moment weinig toekomstperspectief. Maar wat niemand op korte termijn zag gebeuren, gebeurde in 2013 toch. De huizenmarkt trok weer aan. Met als resultaat dat er een veel grotere omzetsnelheid is ontstaan in de huizenverkoop en de daarbij behorende hypotheek verstrekkingen. En dat zie je dan ook terug in het groeiende aantal vacatures waarin makelaars en hypotheekadviseurs gevraagd worden. Schaarste aan gekwalificeerde makelaars en hypotheekadviseurs biedt grote kansen voor het verbeteren van je persoonlijke arbeidsvoorwaarden of kansen op een betere baan.

Veel mensen switchen nu van baan. Mensen zien de kans schoon om zich om te scholen. Opleidingsinstituten die jarenlang moeite hadden om hun klassen te vullen, stromen nu weer vol met mensen die ervoor hebben gekozen om te switchen.

Maar is iedereen dan geschikt als makelaar of hypotheekadviseur? Niet iedereen is direct geschikt om als makelaar of hypotheekadviseur aan de slag te gaan. Naast een HBO denkniveau en grote passie voor het vak is de gunfactor één van de belangrijkste voorwaarden om te slagen binnen de makelaardij of hypotheek wereld. Mensen die een bewezen commerciële vaardigheid hebben, zoals bijvoorbeeld intercedenten of verkopers, zouden zeker goede hypotheek of makelaar professionals kunnen worden.

Waarom is schaarste aan goed personeel goed voor jou?

Alles waar schaarste aan is wordt duurder. Zo gaat het ook met personeel. Door het tekort aan mensen in de financiële advisering en in de makelaardij, worden de mensen met de juiste diploma’s beter gewaardeerd. Dit hoeft niet alleen in de vorm van meer salaris te zijn, ook de arbeidsvoorwaarden worden steeds belangrijker. In de makelaardij en hypotheek branche wordt ook weer meer geld verdiend, dus kan er ook meer besteed worden aan de mensen die het verdienen.

Volgens het UWV zijn het kansberoepen

Voor werknemers die zonder werk zitten kan het raadzaam zijn om zich om te laten scholen. Het UWV heeft de kansberoepen van dit moment bekend gemaakt. Hieruit blijkt dat beroepen in de financiële dienstverlening beroepen met kansen zijn. Het beroep hypotheekadviseur wordt letterlijk genoemd door het UWV en ook de beroepen in de makelaardij bieden kansen. Het zijn wel functies waar je het nodige voor moet leren. Na het opdoen van de theoretische kennis is het nog zaak om praktijkervaring op te doen. Wie al werkzaam is binnen de branche heeft een grote voorsprong op de rest.

Doorgroeien bij jouw huidige werkgever of op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging?

Zijn jouw arbeidsvoorwaarden in het verleden mogelijk bevroren of minimaal bijgesteld? De crisis ligt nu al weer ver achter ons. Wil jij nu ook weer profiteren van de aantrekkende arbeidsmarkt, bespreek dan je huidige situatie met een recruitment professional uit jouw vakgebied, zoals de recruiters van 2B Connected. Er zijn weer volop vacatures en dus kansen.

 

Deel op:

Laat een reactie achter

Call Now Button