Terug naar boven
2Bconnected_logo
MENU

De Golf-Pro die de switch maakte naar de makelaardij

#Connected

Wil je weten hoe het is om te werken via 2B Connected? In onze nieuwe rubriek #Connected vertel ik “Olof Raas” als recruiter over de zoektocht van kandidaten naar hun droombaan. Lees de ervaringen van onze kandidaten en ontdek wat jij van onze dienstverlening kan verwachten!

De Golf-Pro die de switch maakte naar de makelaardij

Het was een middag in augustus toen mijn telefoon ging. Het eerste wat de beller, Daan, mij vertelde was dat zijn telefoontje misschien wat raar kon overkomen, maar dat hij graag zijn verhaal bij mij wilde doen, in de hoop dat ik hem kon helpen. Rare telefoontjes daar schrik ik niet van (en houd ik zelfs wel van als ze mooie kandidaten of opdrachten opleveren!), dus gaf ik hem alle ruimte om zijn verhaal te doen.

Droombaan als makelaar

Daan vertelde mij dat hij de laatste vijf jaar huisman was geweest en in het verleden semi, bijna professioneel golfprof was geweest, maar nu dolgraag de makelaardij in wilde. Ik weet nog dat ik dacht: Oef ja, dat is best een bijzondere levensloop te noemen en niet direct een ticket tot de droombaan als makelaar in Amsterdam. Maar Daan wist mij te overtuigen van zijn ambitie; dus maakten we nader kennis bij mij op kantoor.

Daan bleek een zeer representatieve en fijne persoonlijkheid, die destijds de keus had gemaakt zijn vrouw carrière te laten maken binnen het management van een grote restaurantketen, en zelf de verantwoording te nemen voor de (zorg voor de) kinderen. Ik bedacht me dat dit soort keuzes moedig zijn, en niet altijd door iedereen worden begrepen. Daan gaf aan dat hij volledig achter zijn keuze stond en dat hij genoten had van de tijd met zijn kinderen.

Vervolgens vertelde hij mij dat hij in zijn jonge jaren er altijd van had gedroomd om golfprof te worden, net als zijn toenmalige collega’s golfpro’s. Daan had de keus om golftoernooien te gaan spelen, maar kende zichzelf goed genoeg om te weten dat de kans op succes (te) klein was. Zijn collega’s namen het risico wél en bouwde binnen de golfwereld een verdienstelijke carrière op.

Wat een lang verhaal denk je vast; gaat dit nog ergens heen? Zeker wel! Want voor Daan was de tijd rijp voor een flinke koerswijziging. Hij wist het zeker, hij zou makelaar worden. Hij had zich verdiept in de materie, was bijna klaar met de KRMT-opleiding en wilde nu serieus de overstap maken naar de makelaardij. Maar waar zou hij de kans krijgen met een CV als het zijne?

Gezonde winnersmentaliteit

In ons gesprek gaf hij aan in hoge mate geïnteresseerd te zijn in mensen in combinatie met huizen. Hij overtuigde mij met zijn enthousiasme, zijn commercieel inzicht, zijn dienstverlenende instelling, en, mede dankzij zijn sportcarrière, zijn gezonde winnersmentaliteit. Bovenal had hij de gunfactor. Een combinatie zó mooi dat ik meteen wist: deze man ga ik helpen bij zijn zoektocht naar een geschikte baan binnen de makelaardij.

Het was mij al snel duidelijk dat ik voor Daan op zoek moest naar een makelaardij die het lef had om verder te kijken dan iemands CV. En ja, door een persoonlijke touch toe te voegen kun je als recruiter het verschil maken, zodat Daan al vrij snel op gesprek kon komen bij een mooie makelaardij in Amsterdam. Twee gesprekken later en een contract op zak, is Daan begonnen als aankomend KRMT-makelaar bij deze makelaar en is hij de koning te rijk.

Meer weten over de belevenissen en bevindingen van mensen die via 2B Connected een baan zochten (en vonden!) binnen de makelaardij? Volg dan 2B Connected op Linkedin voor de laatste vacatures en blogs.

 

Deel op:

Eén reactie

  1. Joke van Vliet schreef:

    Bijzonder verhaal !

Laat een reactie achter

Call Now Button