Terug naar boven
2Bconnected_logo
MENU

De ondernemende verhuizer die makelaar werd

#CONNECTED

Wil je weten hoe het is om te werken via 2B Connected? In onze nieuwe rubriek #Connected vertel ik “Olof Raas” als recruiter over de zoektocht van kandidaten naar hun droombaan. Lees de ervaringen van onze kandidaten en ontdek wat jij van onze dienstverlening kan verwachten!

De ondernemende verhuizer die makelaar werd

Groot was mijn verrassing toen ik Zito aan de lijn kreeg. Hij gaf aan een carrièreswitch te willen maken van eigenaar van een verhuisbedrijf en handelaar in speciale automobielen, naar makelaar. Kortom: een rigoureuze switch.

‘Dat kan,’ zei ik, ‘maar hoe ver ben je dan met bijvoorbeeld een opleiding tot makelaar?’ ‘Nou,’ zei Zito, ‘ik heb alle KRMT-certificaten en over twee maanden doe ik mijn praktijkexamen in Nieuwegein. Ik ben dus al een heel eind.’

KRMT-opleiding

‘Zeker – chapeau!’ zei ik, ook omdat ik weet dat een KRMT-opleiding niet gemakkelijk én niet goedkoop is (op moment van schrijven inclusief examens ca. € 8000,-). Toen ik hem vroeg naar zijn ervaring vertelde Zito mij dat hij al zes maanden stage had gelopen bij een makelaar en derhalve de basis goed doorhad.

‘Nu ambieer ik een baan als makelaar in loondienst, om nog meer ervaring op te doen zodat ik over één jaar voor mijzelf zou kunnen beginnen.’ ‘Aha!’ zei ik. Dus eigenlijk wil je het vak leren van een ander, om het vervolgens zelf te kunnen toepassen? Als dat is wat je wilt, kan het ook anders.’

Zelfstandig makelaar

Natuurlijk was hij nieuwsgierig. Ik vertelde hem dat hij met zijn zes jaar ondernemende ervaring voor veel werkgevers een bedreiging zou kunnen vormen en dat de kans dat iemand hem in loondienst zou nemen klein was. Maar wat ik wel voor hem had, was de mogelijkheid om als zelfstandig makelaar aan het werk te gaan via een NVM aangesloten formule, waarbij je direct eigenaar wordt van een makelaardij.

In eerste instantie was Zito een beetje huiverig, maar al meteen na het eerste gesprek bij de opdrachtgever gaf hij aan dat dit een match made in heaven was. Maar al te goed begreep hij de voordelen van het (al jarenlang beproefde) concept dat bovendien gebruik maakt van de meest geavanceerde makelaardij technieken. Eigenlijk wist hij al direct: dit is mijn toekomst. Dit wil ik doen!

Inmiddels is Zito naar volle tevredenheid actief als zelfstandig makelaar. In die hoedanigheid heeft hij al vele bezichtigingen voor te verkopen huizen gedaan en meerdere intakes tot klant weten te verzilveren.

Wil jij als KRMT- of RM/RT-makelaar ook deze stap maken, klop dan bij mij aan voor de mogelijkheden in jouw regio.

Deel op:

Laat een reactie achter

Call Now Button