Terug naar boven
2Bconnected_logo
MENU

Hoe een gezonde dosis lef de doorslag kan geven

Met een mooie combi van horeca- en B2B accountmanagement-ervaring had Mitch al laten zien dat hij goed was met klanten. Er was niks mis met zijn onderhandelingsvaardigheden, noch met zijn gevoel voor commercie en… zijn presentatievaardigheden.

Toen hij op gesprek kwam zag hij eruit als een topmodel, zo strak in het pak dat ik er bijna van schrok. Even dacht ik dat ik een jonge George Clooney op bezoek kreeg. Maar! Hij had geen werkervaring in de makelaardij en was nog maar amper met zijn KRMT-opleiding begonnen.

Uit ervaring weet ik dat je, om in de makelaardij te beginnen, maar beter over twee zaken kunt beschikken: een KRMT-diploma en werkervaring. Geen werkervaring werkt enorm in je nadeel. Je kunt maar beter al aan het werk zijn, ook al is het een startersfunctie (assistent makelaar, binnendienst-medewerker), en daarnaast alvast de opleiding volgen, dan andersom: in opleiding zijn, maar nog geen werkervaring hebben. Want het is juist de werkervaring die doorslaggevend is voor succes, en waar makelaardijen naar kijken.

Toch zag ik meteen potentieel in Mitch. Hij was ambitieus, had een fijne dienstverlenende instelling, doorzettingsvermogen en sterke communicatieve vaardigheden. Zijn vastgoedpassie bleek wel uit het feit dat hij 8000 euro had geïnvesteerd in zijn KRMT-opleiding, en dat hij bereid was om – voor een start als beginnend makelaar – een flinke stap achteruit te doen qua salaris.

Na een eerste sollicitatiegesprek zag ook de makelaar potentieel in Mitch, maar wilde hij hem graag testen. Dus deed hij Mitch een zeer onorthodox voorstel.

Dat weekend zouden er twee bezichtigingen plaatsvinden. Als testcase droeg de makelaar Mitch op om één van de twee te begeleiden, hem aldus in het diepe werpend. Natuurlijk zorgde hij er wel voor dat Mitch zich goed kon voorbereiden door hem vooraf alle informatie over het huis en de klant te sturen. Het aanvankelijke plan was dat de makelaar de bezichtiging van huis A vóór zou doen, opdat Mitch zelfstandig de bezichtiging van huis B kon begeleiden. Maar puntje bij paaltje, begeleidde Mitch béide bezichtigingen. Naar volle tevredenheid van zowel de makelaar als de klanten. Dankzij zijn lef, kennis en skills twijfelde de makelaar niet meer: met Mitch haalde hij een toppertje in huis!

Ook weten welke mogelijkheden er voor jou zijn? Binnen de makelaardij, bekijk dan hier https://2bconnected.org/vacature/?branche=makelaardij&functie=&regio= onze vacatures voor makelaars

Deel op:

Laat een reactie achter

Call Now Button