Terug naar boven
2Bconnected_logo
MENU

Huis verkopen en besparen op de hypotheeklasten

De hypotheekrentes zijn nog nooit zo laag geweest. Iedereen die de huizenmarkt wil betreden moet er nu bij zijn. Ook huiseigenaren die de volgende stap willen zetten op de huizenmarkt moeten niet aan de zijlijn blijven wachten. Dit is het moment. De huizenprijzen zijn met een opmars bezig en geld lenen is nu erg goedkoop.

Je kunt nu al kiezen voor een rentevast periode van 30 jaar tegen een hypotheekrente van 2,5%. De huidige gekte op de huizenmarkt is dus niet zo vreemd. Huurhuizen zijn op dit moment veel duurder in vergelijking met koophuizen. Gouden tijden dus voor makelaars en hypotheekadviseurs. Tijdens de crisisjaren tussen 2008 en 2013 waren het lastige jaren om een goede boterham te verdienen in het vastgoed en de hypothekensector. Maar er zijn nu weer volop kansen.

Nu een huis verkopen!

Het lijkt erop dat de huizenprijzen ook de komende maanden of zelfs jaren blijven stijgen. Toch is er geen beter moment om te verkopen dan nu. Er komt namelijk een keer een moment dat de hypotheekrentes weer gaan stijgen. Bij een lichte stijging is de schade nog te overzien. Door een sterke stijging kan het een ander verhaal worden. Het is nog maar de vraag hoe de huizenmarkt reageert op een sterke stijging van de hypotheekrentes. Vooral starters hebben nu al moeite om een hypotheek te krijgen. Door een stijgende hypotheekrente kan er weer minder geleend worden. De maandlasten moeten namelijk wel op te brengen zijn. Huizenbezitters die nog een stap willen zetten op de huizenmarkt moeten nu de sprong wagen.

Waar liggen de kansen voor de makelaars?

Om door te kunnen stromen naar het volgende koophuis, moet de huidige woning goed verkocht worden. Daar ligt een mooie taak voor de verkopende makelaars. Makelaars hebben de belangrijke taak om de verkopers te ondersteunen in dit traject. Het huis moet snel verkocht worden, maar wel tegen de best mogelijke verkoopprijs. Voor makelaars zijn dit geweldige tijden. Door het bepalen van de beste verkoopstrategie kan een huis snel verkocht worden tegen de juiste prijs. Laten we ook niet vergeten dat je nu als makelaar goed aan de bak komt. Er is een zeer grote vraag naar makelaars, en dat is ook niet zo vreemd.

Een ander huis kopen en toch besparen op de hypotheeklasten

Bij het kopen van een volgend huis in de wooncarrière lijken hogere maandlasten zeer aannemelijk. Maar door de lage hypotheekrentes van dit moment hoeft dat zeker niet het geval te zijn. Stel, een huiseigenaar heeft jaren geleden de hypotheekrente vastgezet tegen een tarief van 4,5%. De hypotheekrente staat bijvoorbeeld nog 10 jaren vast. Door het kopen van een ander huis kan de huiseigenaar direct van de huidige rentevast periode af. Voor een nieuwe woning wordt een nieuwe hypotheek afgesloten met een rentevast periode van 10 jaren, tegen een hypotheekrente van maar 1,75%. Hierdoor kan een duurder huis toch zorgen voor een lagere hypotheeklast in vergelijking met het vorige huis.

Het is toch heerlijk om in deze markt makelaar te zijn?

 

 

Deel op:

Eén reactie

  1. Fons de Bilde schreef:

    Aardige visie, maar wat vergeten wordt is dat verhuizen ook héél veel geld kost; denk aan overdrachtsbelasting (2%), aan- en verkoopkosten makelaar (1% per woning), hypotheekadvieskosten (€ 2.000 of meer) en verhuis- en herinrichtingskosten. Daarmaast is een hogere rente gevoelsmatig vervelend, maar wel prettig als je een spaarhypotheek of bancaire hypotheek eigen woning hebt; de vergoeding op je spaardeel is dan dezelfde als de rente die je betaalt. Neem je deze mee en gaat je rente omlaag, dan kan je spaarpremie zomaar ineens verdrievoudigen. Weg besparing! Dus bezint eer gij begint, laat alles goed doorrekenen door een onafhankelijke deskundige die niet verdient aan jouw verhuizing.

Laat een reactie achter

Call Now Button