Terug naar boven
2Bconnected_logo
MENU

Hypotheekadviseur is in trek door lage hypotheekrente

Wat is hypotheekrente?

Je krijgt – zoals ongetwijfeld bekend – met hypotheekrente te maken, als je een huis (of ander onroerend goed) koopt. Het is de rente op de hypothecaire lening, die je daarbij nodig hebt. Het gaat om een langdurige lening, dus (de hoogte van) de rente heeft veel invloed op het leven van mensen en op de (nationale) economie.

Bij het vraagstuk van de hypotheekrente heb je o.a. te maken met zaken als de NHG (Nationale Hypotheek Garantie), de (executie)waarde van het onroerend goed en het inkomen. Kennis van de markt – bijvoorbeeld over de economische ontwikkelingen en de trend van de hypotheekrente – is van groot belang voor de hypotheekadviseur.

Verwachting en trend hypotheekrente

Hypotheekadviseur is in trek door lage hypotheekrente Als de bodem bereikt is, moet de hypotheekrente wel stijgen. De trend in de hypotheekrente was de afgelopen jaren – parallel aan de rente op de kapitaalmarkt – dalend. Maar dieper dan diep kan niet. Kortom, de verwachting voor de hypotheekrente is dat deze zal stijgen.

De hypotheekrente voor 1 jaar vast is tussen mei 2013 en mei 2015 bijvoorbeeld gedaald van 3,15% naar 2.14%. Begin september 2015 is dit nog slechts 1,65%.

De op dit moment favoriete termijn van ’20 jaar vast’ laat in diezelfde periode een daling zien van 5,35% naar 3,23%. Hiervan is begin september 2015 nog een hypotheekrente van 2,60% over.

Nu een huis kopen

Nú een huis kopen!

Met deze trend en de verwachting zullen meer mensen ertoe overgaan hun huidige hypotheek over te sluiten. Bovendien zijn er positieve ontwikkelingen op de woningmarkt. De doorlooptijd van te koop staande huizen versnelt. Oftewel, er komen bij deze lage hypotheekrente meer nieuwe hypotheken.

Je kunt als hypotheekadviseur mensen adviseren om juist nú hun droomhuis te gaan kopen. De trend en verwachting voor de hypotheekrente maakt dit advies alleszins aannemelijk (en aantrekkelijk). En de trend laat ook zien dat dit ook gebeurt.

Meer hypotheekadviseurs gevraagd

Als hypotheekadviseur help je mensen om de optimale hypotheek af te sluiten. Je brengt het huis en het geld bij elkaar. Je brengt hypotheekgever en hypotheeknemer bij elkaar. Een goede match is het resultaat van een goed hypotheekadvies. Je maakt mensen gelukkig.

In de huidige markt – met de actuele trend en verwachting m.b.t. de hypotheekrente – is het logisch dat de behoefte aan een goede hypotheekadviseur groeit.  Er worden meer hypotheekadviseurs gevraagd, dus de kans op een nieuwe baan is dankzij de lage hypotheekrente ook voor jou groter.

hypotheekadviseur helpt klant

Je nieuwe baan als hypotheekadviseur

Wil je dat, dan kun jij met je kennis, je ervaring, je wil en je persoonlijke kwaliteiten mensen gelukkig maken. Door interesse te tonen in het dagelijks leven van je (potentiële) klanten – en vooral natuurlijk ook hun financiële positie – kun je hen helpen en voor jezelf ook veel plezier in het werk ervaren.

Je kunt natuurlijk zelf op zoek gaan naar die nieuwe uitdaging. Wij helpen je echter om die baan als hypotheekadviseur te vinden! Wij kennen de markt en de markt kent ons. 2bConnected staat in de startblokken om de hypotheekrente in jouw voordeel te laten werken. Kijk snel naar de vacatures , waar wij je naartoe bemiddelen.

Deel op:

2 reacties

  1. Mike schreef:

    Als hypotheekadviseur kan je ook heel gemakkelijk voor je zelf beginnen, de mogelijkheden zijn enorm. Echter is een goede basis van kennis en ervaring en een goede klantenkring van groot belang!

  2. Paul schreef:

    Als er een moment is dat er vraag is naar hypotheekadviseurs, dan is het nu wel. Hypotheekrente historisch laag, krapte op de markt. Het is wel werk met veel verantwoordelijkheid, het gaat immers om een levenslange lening.

Laat een reactie achter

Call Now Button