Terug naar boven
2Bconnected_logo
MENU

Van corporate team manager naar high end makelaar

#CONNECTED

Wil je weten hoe het is om te werken via 2B Connected? In onze nieuwe rubriek #Connected vertel ik “Olof Raas” als recruiter over de zoektocht van kandidaten naar hun droombaan. Lees de ervaringen van onze kandidaten en ontdek wat jij van onze dienstverlening kan verwachten!

Van corporate team manager naar high end makelaar

Marieke meldde zich telefonische bij mij om te vragen welke mogelijkheden er zijn voor iemand zoals zij, weliswaar met KRMT-papieren, maar zonder recente makelaarservaring. Ze was al ongeveer acht jaar ‘uit het vak’. Maar het goede nieuws was: al die tijd had ze haar Periodieke Educatie bijgehouden.

‘Okee, maar wat doe je nu dan?’ vroeg ik.

Ze vertelde dat ze werkte als team manager bij een grote corporate verzekeraar. ‘Maar ik merk dat ik de binding met de klant aan het verliezen ben,’ zei ze. ‘Bovendien blijft het makelaarswerk mij trekken. En ik ben 32 – nu kan ik nog een switch maken.’

Een flinke dosis ambitie

Geïnteresseerd als ik was in haar verhaal, heb ik Marieke uitgenodigd bij mij op kantoor.  Behalve over een hele mooie carrière, bleek Marieke ook te beschikken over een natuurlijke vorm van ”aanwezig zijn”, waarbij haar gunfactor groot bleek, dit in combinatie met  een flinke dosis ambitie, was Marieke een winner in de dop.

Voor mij zijn dit droomkandidaten waarnaar veel makelaardijen op zoek zijn. Aldus heb ik samen met haar mijn bestand van makelaardijen doorlopen. Van elke makelaardij namen wij de voors en tegens door. Al snel werd duidelijk dat Marieke het beste zou passen in een makelaardij waar kwaliteit hoog in het vaandel staat en de verkoop zich richt op het hoger segment cliënten.

Bij een high end makelaardij was het raak

Al meteen bij het eerste gesprek bij een high end makelaardij was het raak. De makelaar meldde dat Marieke een uitstekende match was en het gemis aan recente ervaring geen enkel probleem: ze twijfelden er niet aan dat Marieke razendsnel zou bijleren.

Marieke heeft qua salaris behoorlijk wat ingeleverd om als KRMT-makelaar aan de slag te kunnen gaan. Maar ze heeft nu weer plezier voor tien. Ze is helemaal opgenomen in het team en voelt zich als een vis in het water.

Ben jij net als Marieke KRMT-makelaar en op zoek naar een nieuwe functie? 2B Connected begeleidt je kosteloos naar een nieuwe baan die jou past als een handschoen.

Deel op:

2 reacties

 1. Koen schreef:

  Geachte heer/mevr.

  Begin januari start ik met de opleiding makelaardij, zodat ik mijn KRMT papieren kan halen… Daarom ga ik graag meteen van start binnen de makelaardij. Momenteel ben ik werkzaam binnen de horeca en zou graag net als Marieke willen switchen van werk vlak.

  Graag hoor ik van u.

  Vriendelijke groet,
  Koen Hakkenberg

 2. Martina schreef:

  Beste,

  Op dit moment zit ik in het laatste jaar van mijn studie HRM. Ik merk dat ik mijzelf niet in dit vak zie werken, maar de makelaardij dat is wat de laatste maanden mijn interesse grijpt! Heel toevallig kwam ik deze blog tegen en op een of andere manier werd ik getriggerd om te reageren. Ik ben zoekende wat de beste manier is om de makelaardij in te rollen. Is dit via een volgende HBO opleiding, een cursus via NCOI, LOI oid of langzaam groeien in een makelaarskantoor. Ik ben 22 jaar en wederom een hbo-studie van 4 jaar is niet datgene wat mij op dit moment het meest trekt. Ik ben erg benieuwd of u mij advies kunt geven op dit vlak! Alvast bedankt voor uw tijd. Hartelijke groet, Martina

Laat een reactie achter

Call Now Button