Terug naar boven
2Bconnected_logo
MENU

Van grootbank adviseur naar franchise bij het onafhankelijk intermediair

#CONNECTED

Wil je weten hoe het is om te werken via 2B Connected? In onze nieuwe rubriek #Connected vertel ik “Olof Raas” als recruiter over de zoektocht van kandidaten naar hun droombaan. Lees de ervaringen van onze kandidaten en ontdek wat jij van onze dienstverlening kan verwachten!

Van grootbank adviseur naar franchise bij het onafhankelijk intermediair

Zodra ik Rita (35 jaar) onder ogen kreeg besefte ik: dit is geen doorsnee hypotheekadviseur. In haar CV zag ik namelijk iets bijzonders.

Vanaf 2010 werkte Rita in de financiële dienstverlening, waarvan aanzienlijke tijd bij een grootbank. Dat laatste is natuurlijk nog niet zo opzienbarend. Maar het feit dat zij daarnaast ook vier jaar voor zichzelf had gewerkt in de schuldhulpverlening, was dat wel. Ik vroeg haar dan ook: ‘Waarom schuldhulpverlening – wat heeft dat te maken met hypotheken en geldverstrekking?’

‘Weinig’, zei Rita, ‘maar schuldhulpverlening is wel een vak waarin je het verschil kunt maken voor mensen.’  Hmmm tja, daar zit wat in, dacht ik.

‘Maar je bent nu ook zelfstandige toch?’ vroeg ik. ‘Dat klopt’, zei Rita, ‘ik heb altijd gezorgd voor mijn eigen klanten, voor sales en marketing, voor samenwerkingsverbanden en omzet.’ ‘Okee helder’, zei ik, ‘maar wat doe je nu dan bij mij?’

Rita gaf aan dat zij de financiële wereld miste en haar huidige praktijk in schuldhulpverlening wilde overdoen aan iemand anders. Dat ze terug wilde naar financieel advies, maar dan anders.

‘Maar Rita,’ was daarop mijn reactie, ‘jij hebt altijd bij de bank gezeten, waar het verhaal van ‘Wij van WC-eend adviseren WC-eend’ een klassieker is, hoe zie jij je eigen onafhankelijkheid dan?’

Rita gaf aan dat het grootbanken verhaal niet langer meer het verhaal was waarbij zij zich comfortabel voelde. Zij wilde nu onafhankelijk financieel adviseur worden met een keuze-aanbod uit 46 verschillende geldverstrekkers. Als klap op de vuurpijl wilde Rita dit niet in loondienst, maar als zelfstandige gaan doen. Het was direct duidelijk dat Rita veel vertrouwen had in haar eigen kunnen en de afgelopen vier jaar als ondernemer grote stappen had gezet.

Maar ja, dan zit je als recruiter toch een beetje met de handen in je haar. Aan de ene kant een top kandidaat met de wil om zich te onderscheiden, aan de andere kant iemand die de onafhankelijke advieservaring mist. Wat nu?

Het goede nieuws is dat ik als recruiter meerdere opdrachtgevers heb die allemaal heel verschillende diensten en services bieden. Ik vermoedde dat Rita bij de meeste bedrijven weinig interesse zou opwekken. Maar ik denk altijd maar zo: je hebt maar één opdrachtgever nodig waar de kandidaat wél in het plaatje past, en dan is de match zo beklonken.

En zo geschiedde. Toen Rita op gesprek ging bij een landelijk werkende hypotheekintermediair voor de functie van franchise financieel adviseur/verzilveren, bleek de functie haar te passen als een handschoen. Het feit dat deze intermediair werkt met interne hypotheekcoaches die franchisenemers helpen bij hun hypotheekdossiers, maakte dat Rita volledig voor de functie kon kiezen.

Inmiddels helpt Rita in haar nieuwe functie als hypotheek adviseuse hypotheekklanten uit het door haarzelf geënthousiasmeerde netwerk, en is zij in staat zelfstandig voldoende werk en omzet te gene­reren.

Wil jij als financieel adviseur/hypotheekadviseur ook de stap maken naar zelfstandigheid en onafhankelijkheid? Neem dan contact op met 2B Connected

Wil jij als financieel adviseur ook de stap maken naar zelfstandigheid in verbondenheid, bekijk dan hier de meest succesvolle vacature van 2B Connected in 2020.

Deel op:

Laat een reactie achter

Call Now Button