Terug naar boven
2Bconnected_logo
MENU

Van P & O manager naar expat makelaar in hoofdstad

Toen ik Anneke sprak, meldde zij mij dat ze al een paar maal via via van mij had gehoord. Zij trof mij als een kordate, serieuze, energieke dame, die zaken goed kan managen. Met een master Economie én post-master Accountancy op zak, plus werkervaring bij o.a. PWC en AFM was zij zeer sterk financieel onderlegd. Maar dat is niet het soort ervaring die meetelt voor makelaarsfuncties.  Integendeel.

Wél was die financiële kennis haar van pas gekomen bij de retail onderneming van haar man. De laatste vijf jaar was zij hem dan ook bijgesprongen met onder andere financieel-, personeels- en risicomanagement. Totdat de tent stond. Toen wist ze: nu wil ik zelf mijn hart gaan volgen. Waar haar hart lag, wist ze al. Na haar eerdere studies had zij namelijk ook een KRMT-opleiding gevolgd en – heel belangrijk! – haar PE-punten altijd bijgehouden. Ze gaf aan dat ze makelaar wilde worden, liefst in Amsterdam bij een makelaar in het hoger segment. Vanwege haar uitstekende Engels ging haar interesse uit naar makelen met expats.

We spraken elkaar uitvoerig over de mogelijkheden. Een hoop makelaardijen passeerden de revue en, tot onze verrassing, kwamen we uit bij een makelaardij die zij toevallig al kende. Verrast riep zij dan ook uit:  ‘Oh, maar dat is de makelaardij via wie ik destijds mijn eigen huis heb verkocht!’ Als klant was zij destijds zeer tevreden geweest over hun professionaliteit, zodoende had deze partij al meteen een streepje voor. Bovendien matchte deze makelaardij precies met haar wensen: expat-makelaardij, hoger segment, mooi gelegen aan een gracht in Amsterdam. Na het kennismakingsgesprek was het meteen raak: ze werd aangenomen.

Maar het begin viel haar zwaar. Het was toch wel even omschakelen. Ze had al vijf jaar geen praktisch makelaarswerk gedaan. Het binnenhalen van klanten is natuurlijk ook lastig voor een beginner met voornamelijk ervaring in ondersteunende, niet-commerciële functies. Daar zijn wel een paar stevige gesprekken overheen gegaan. Anneke heeft daarop hard gewerkt aan (met name) haar sales-vaardigheden. Als recruiter binnen de makelaar branche kan ik het niet vaak genoeg benadrukken: sales-skills zijn onontbeerlijk! Heel belangrijk is bijvoorbeeld de intake: zorgen dat de klant weet wat je te bieden hebt, en dat de klant op basis daarvan voor jou kiest. Dat is een basisvereiste bij makelen.

Iets wat Anneke zich zeer ter harte nam – en zich ook goed wist eigen te maken. Het goede nieuws is dan ook: Anneke is nu een zeer gewaardeerde makelaar die omzetten realiseert van 200 K + in het jaar, en vaak door klanten wordt aanbevolen. En dat is waar je het toch eindelijk voor doet als makelaar.

Wil jij ook kijken wat de mogelijkheden zijn binnen de makelaardij, lees dan de blogs en vacatures op onze website 2bconnected.org en kom met ons in contact. Wij helpen graag mensen verder in hun makelaardij carrière.

Deel op:

Laat een reactie achter

Call Now Button