Terug naar boven
2Bconnected_logo
MENU

Voordelen van een gespecialiseerd werving- en selectiebureau

Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging als makelaar of hypotheekadviseur. Je hebt het internet al afgezocht, maar niet die ene vacature gevonden waar jij voor zou willen gaan. Heb je er wel eens aan gedacht om de bemiddeling uit handen te geven aan een professional? In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van een werving- en selectiebureau. Zij hebben verstand van recruitment en zijn een betrouwbare partner in het zoeken naar jouw droombaan in de makelaardij of financiële dienstverlening.

Wat doet een werving- en selectiebureau?

Een goed werving- en selectiebureau in de makelaardij en hypotheekadviseurs kent de markt van binnen en buiten en heeft de juiste connecties bij intermediairs en banken. Het bureau neemt het werving- en selectieproces uit handen van de opdrachtgever en gaat met de gespecialiseerde recruiters op zoek naar de perfecte match in hun ruime aanbod vacatures.

solliciteren

Voordelen voor jou als werkzoekende

De professionals op het gebied van werving en selectie hebben een bemiddelende functie en weten precies wat de kandidaat zoekt en de werkgever belangrijk vindt. Daardoor is de kans op een match erg groot. Het grootste voordeel voor jou is dat zij fungeren als zaakwaarnemer van de klant, waardoor jij dus warm bij je potentiele nieuwe werkgever binnenkomt.
Enkele andere voordelen van het inzetten van een werving- en selectiebureau zijn:

 • Het scheelt de kandidaat heel veel tijd in zoeken en reageren
 • Het bureau beschikt over direct vervulbare vacatures
 • Als zaakwaarnemer kan een bureau ook vacatures creëren bij opdrachtgevers
 • Heeft verstand van de actuele ontwikkelingen binnen de markt
 • Heeft een goede band met de opdrachtgever, waardoor er meer mogelijk is
 • Is proactief in het vinden van mooie vacatures

Hoe komt de match tot stand?

2BConnected is een gespecialiseerd recruitmentbureau voor makelaars en hypotheekadviseurs. Wat wij doen is een snelle en juiste match maken tussen de professional die op zoek is naar een baan als makelaar of hypotheekadviseur en de werkgever.

Wij doen dit op basis van een eerste gesprek met de kandidaat waarbij we de SWOT-analyse toepassen. SWOT staat voor strength (sterkten), weaknesses (zwakten), opportunities (kansen) en threats (bedreigingen). Het idee achter deze analyse is dat we een goed en helder beeld krijgen van de kandidaat en dus duidelijk voor ogen hebben wat hij of zij zoekt. Daarnaast zijn we geïnteresseerd in jouw ambities, interesses en competenties. Op die manier kunnen we de ultieme match maken.

Perfect match

Meer dan bemiddelen en matchen

De bemiddelingstaak gaat echter verder dan alleen de juiste match vinden tussen werkzoekende en opdrachtgever. Kort gezegd zijn onze taken:

 • Selecteren van professionals uit eigen netwerk of via externe bronnen
 • Het onderhouden van contacten met de opdrachtgevers
 • Kandidaten op professionele wijze presenteren
 • De kandidaat voorbereiden op het gesprek door o.a. het verstrekken van informatie over de organisatie
 • Afspraken maken voor kennismakingsgesprekken
 • Het relatiebeheer uitvoeren tijdens het sollicitatieproces (bemiddelen)
 • Tot twee maanden na aanname contact onderhouden en desgewenst fungeren als coach of adviseur

Geïnteresseerd?

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan als makelaar of hypotheekadviseur en heb je interesse om door onze recruiters/zaakwaarnemers geholpen te worden? Neem dan op vrijblijvende basis contact met ons op.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel op:

Eén reactie

 1. Robeto schreef:

  Bedankt voor het delen van zulke geweldige tips in je artikel.

Laat een reactie achter

Call Now Button