Terug naar boven
2Bconnected_logo
MENU

Waarom switchen hypotheekadviseurs van baan?

Als je huidige baan je geen plezier meer brengt

Waarom switchen hypotheekadviseurs van baan? Stel, je werkt al jaren als hypotheekadviseur bij dezelfde werkgever en je merkt dat je niet meer met plezier naar je werk gaat. Over je salaris valt niet meer te onderhandelen, er zijn geen doorgroeimogelijkheden meer en er zijn strubbelingen tussen jou en je baas. Iedereen heeft wel eens zo’n fase, maar wanneer is het tijd voor een carrière switch? We zetten een aantal redenen voor je op een rijtje.

Wist je trouwens, dat maar liefst 70 procent van de Nederlandse werknemers het niet naar zijn zin heeft bij zijn huidige baas? Om je een idee te geven: slechts 36 procent van deze groep overweegt om van baan te wisselen. Dat is erg weinig. Als je na gesprekken met je werkgever nog steeds niet op je plek zit, is het misschien tijd om eens een bureau verder te kijken.

Je salaris past niet meer bij je

Je krijgt al jaren hetzelfde salaris, maar de werkzaamheden blijven zich maar opstapelen. De meeste mensen willen graag betaald krijgen naar wat ze verdienen. Als je het gevoel krijgt dat je niet meer beloond wordt naar wat je waard bent, dan kan dat demotiverend werken. Zeker als er ook geen uitzicht is naar loonsverhoging. Voor veel mensen, ook makelaars en hypotheekadviseurs, is dit een gegronde reden om eens verder te kijken op de arbeidsmarkt.

slapen op je laptop

Het vuurtje is uit

Je hebt al jaren hetzelfde takenpakket en je hebt het gevoel dat de boel gestagneerd is. Er is geen mogelijkheid tot uitbreiding van je werkzaamheden of verandering binnen het bedrijf. Logisch dat de uitdaging dan ver te zoeken is. Misschien wordt het tijd om van assistent makelaar naar makelaar te switchen? Of van hypotheekadviseur bij een bank overstappen naar een assurantiekantoor. Ga erover in gesprek met je huidige werkgever. Geef aan dat je je talenten wilt ontplooien. Als blijkt dat jullie belangen niet op één lijn liggen, dan zou je erover kunnen denken om een andere werkplek te zoeken.

Veranderende privéomstandigheden

Onlangs ben je verhuisd en je bent elke dag lang onderweg. Of je wilt minder werken, maar daar is geen mogelijkheid voor bij je huidige werkgever. Je kunt je werk niet meer combineren met je sociale leven of je gezinssamenstelling is veranderd. De balans tussen werk en privé is zoek. Je huidige werkgever kan niets voor je betekenen, dus is het tijd om een andere baan te zoeken. Eentje die wel bij jouw en je huidige leven past.

Werkrelatie met baas verslechterd

De afgelopen periode lig je vaak met je werkgever in de clinch. Jullie hebben verschillende doelen en visies en slagen er niet in om met elkaar overeen te komen. Dat kan. Het is niet leuk, maar het gebeurt vaker dan je denkt. De sfeer is om te snijden en het plezier in je werk is volkomen verdwenen. Overweeg dan eens van baan te veranderen. Verandering van spijs doet eten, zegt men ook wel eens.

krant lezen

Wil je als hypotheekadviseur ook switchen van baan?

Herken jij bovenstaande situaties en ben jij als hypotheekadviseop zoek naar een nieuwe uitdaging? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag zoeken naar jouw droombaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel op:

Laat een reactie achter

Call Now Button