Terug naar boven
2Bconnected_logo
MENU

Wat verdient een financieel adviseur?

Wat doet een financieel adviseur in het kort?

Een financieel adviseur weet alles van hypotheken, levensverzekeringen en overige verzekeringsproducten. Hij helpt je bij complexe vragen omtrent financiële producten en het maken van de juiste keuze bij de aanschaf hiervan. Een goede adviseur is WFt-gecertificeerd (Wet Financieel Toezicht) en heeft een brede kennis van de huidige financiële producten. Een financieel adviseur werkt bij een financiële instelling zoals een bank of onafhankelijk intermediair of hij beoefent zijn beroep als zelfstandige.

Bekijk hier wat een Financieel Adviseur verdient in 2020, volgens het meest recente salarisonderzoek.

Opleidingen, cursussen en trainingen

Om financieel adviseur te worden volg je een passende opleiding op mbo- of hbo-niveau. Deze opleidingen worden zowel online als fysiek aangeboden door verschillende opleidingsinstanties. Uiteraard wordt een financieel adviseur met een hbo-opleiding hoger ingeschaald, dan iemand met een mbo-opleiding.

Naast je opleidingsniveau speelt ook mee of je de vereiste cursussen WFT cursussen hebt gevolgd. Je kunt bent pas financieel adviseur je de diploma  erkende certificaten als WFT Basis, WFT Vermogen, WFT Hypothecair Krediet en Consumptief krediet. De meeste werkgevers bieden hun (nieuwe) werknemers een interne cursus of training aan om de producten die zij aanbieden beter te leren kennen.

50 eurobiljetten salaris

Verschillende factoren bepalen het salaris

Wat een verdient een financieel adviseur? Een financieel adviseur verdient ongeveer tussen de € 2500 bruto en ruim € 4000 bruto per maand. Het kan zelfs oplopen tot € 4500 bruto per maand inclusief bonussen. De opbouw van het salaris wordt bepaald door een aantal factoren. Naast de opleiding en cursussen wordt ook gekeken naar de ervaringsjaren. Je begint met nul ervaringsjaren rond de € 2500 bruto. Ieder jaar komt daar een bedrag bij.

Verder kunnen zogenaamde onzichtbare factoren het salaris beïnvloeden:

  • Regio: in de Randstad ligt het salaris over het algemeen hoger dan in de rest van Nederland
  • Sekse: vrouwen verdienen soms minder dan mannen
  • Sector: In de financiële- liggen de lonen iets hoger dan gemiddeld

Specialisatie en kennis

Tenslotte is van belang of de financieel adviseur gespecialiseerd is in bepaalde complexe financiële producten. Hij of zij wordt beloond op basis van kennis. Meer of minder euro’s per maand wordt ook bepaald door of hij in dienst is van een werkgever of werkzaam is als zelfstandige. Maar de grootste factor die je salaris bepaald is de mate van gunning die mensen voor jouw hebben. Mensen moeten zich op hun gemak voelen en het vertrouwen hebben dat jij de persoon bent die hun gaat helpen.

De bedragen per ervaringsjaar

Om je een idee te geven hoe het salaris in de loop der jaren wordt opgebouwd, zetten we de bedragen voor je op een rij:

  • Startsalaris ligt tussen de  € 2500 en € 2700 Bruto
  • Tussen de 1 en  3 jaren ervaring ligt dit tussen de € 2800 en € 3200 bruto
  • Tussen de 3 jaar en hoger ligt het tussen de € 3200 en de € 4.000 bruto

uitbetalen salaris en loon

Wat kan 2BConnected voor je betekenen?

2BConnected is gespecialiseerd in de werving en selectie van onder meer financieel adviseurs en hypotheekadviseurs. Wij hebben een uitgebreid kandidatenbestand, waarmee wij onze opdrachtgevers aan geschikte kandidaten helpen.

Het is ons doel om de juiste financieel adviseur op de juiste plaats te krijgen.  Wij horen graag waarom jij een nieuwe baan zoekt. En daar hoort natuurlijk ook een goed salaris bij.

Ben je geïnteresseerd? Kijk dan snel naar de vacatures of stuur ons je cv.

 

Deel op:

Laat een reactie achter

Call Now Button