Terug naar boven
2Bconnected_logo
MENU

Blog categorie: Makelaardij nieuws

Eindhoven zoekt nieuwe bouwmeester

Architecten Winy Maas en Kees Christiaanse zijn gestopt in hun functie als toezichthouders van de stedenboukundige ontwikkelingen in de stad. De gemeente Eindhoven is op zoek naar een opvolger. 
Lees meer

E-commerce blijft de vraag naar industrieel en logistiek vastgoed in Europa stimuleren

Volgens Savills blijft de e-commerce groeispurt de vraag naar industrieel en logistiek vastgoed in heel Europa stimuleren, aangezien er in 2021 nieuwe records werden gevestigd voor zowel investeringsniveaus als verhuuractiviteiten.
Lees meer

Dura Vermeer verkozen tot Rotterdamse Bouwdouwer

Platform Ontwikkeling Rotterdam heeft Dura Vermeer gekozen tot Rotterdamse Bouwdouwer van 2021. Het bedrijf is een recordaantal projecten gestart.
Lees meer

Prijs plattelandswoning steeg afgelopen jaar met 1,5 ton 

Waar de prijsstijging van de bestaande reguliere koopwoning in 2021 gemiddeld op 20,7% uitkwam, stegen de prijzen van vrijstaande woningen op het platteland met maar liefst 25%. De schaarste maakt het ook hier steeds moeilijker een aantrekkelijke woning voor een aangename prijs te kopen. 
Lees meer

Heijmans verkoopt 18% meer woningen

Heijmans heeft in 2021 18% meer woningen verkocht dan in het jaar ervoor. Dat blijkt uit de jaarcijfers van het bouwbedrijf.
Lees meer

Aantal nieuwbouwvergunningen 2021 hoogste in 10 jaar

In 2021 werd voor 74.000 nieuw te bouwen woningen een vergunning afgegeven. Dat is 10% meer dan in 2020 en het hoogste aantal nieuwbouwvergunningen in meer dan tien jaar. Een derde van de vergunde nieuwbouwwoningen zijn huurwoningen, twee derde koopwoningen. In Zuid-Holland werden de meeste nieuwe woningen vergund. Dit meldt […]
Lees meer

Studytube faciliteert expansie met verhuizing naar de Houthavens in Amsterdam

Studytube heeft een langjarige huurovereenkomst afgesloten met Cocon Vastgoed B.V. voor ca. 4.000 m² kantoorruimte in de Houthavens in Amsterdam. De verhuizing maakt deel uit van de groeistrategie van deze snel uitbreidende organisatie op het gebied van learning & development.
Lees meer

Milgro huurt 1.000 m² kantoorruimte in het Rotterdam Makers District

Milgro B.V. heeft een huurovereenkomst getekend voor de huur van ca. 900 m² kantoorruimte en ca. 100 m² kavel in het Innovation Dock op Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) aan de Scheepsbouwweg 8 te Rotterdam.
Lees meer

Marktpartij gezocht voor woningbouwtender op Amsterdam Zuidas

Dinsdag 16 februari is de tender voor de ontwikkeling van Kavel 2 in deelgebied Beethoven 2e fase in de Zuidas gepubliceerd. De laatste te ontwikkelen kavel van dit deelgebied ligt aan de rand van het Beatrixpark en tussen de kantoren van AkzoNobel en Stibbe, het St. Nicolaaslyceum en Kapel & […]
Lees meer

Q&A Omgevingswet: laat dynamisch verwijzen naar beleidsregels meer ruimte voor initiatieven?

De Omgevingswet vervangt alle bestaande wet- en regelgeving op het gebied van de fysieke leefomgeving (o.a. ruimtelijke ordening, milieu en natuurbescherming). Onder het motto “eenvoudig beter” zullen 40 wetten en 120 AMvB’s worden gebundeld in één wet en vier AMvB’s. Dat zou het omgevingsrecht inzichtelijker, voorspelbaarder en gemakkelijker in het […]
Lees meer
Call Now Button