Terug naar boven
2Bconnected_logo
MENU

Blog categorie: Makelaardij nieuws

BREAKING NEWS: Kabinet besluit tot aanscherping regels hyperscale datacenters – Twee gemeenten worden uitgesloten

Het kabinet komt met strengere regels voor de bouw van hyperscale datacenters. Ook de toelatingscriteria voor de vergunningverlening worden strenger. Dit schrijft minister De Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees meer

Flexxinvestments koopt 8.780 m2 winkelruimte in Ede

De aankoop past  in de strategie van FlexxInvestments om alleen retailobjecten aan de portefeuille toe te voegen, welke voorzien in de dagelijkse behoefte van de consumenten.
Lees meer

Aantal jonge huizenkopers met aflossingsvrije hypotheek groeit 28%

Het aantal jonge huizenkopers dat kiest voor een aflossingsvrije hypotheek, steeg in 2021 met 28%. Dat zegt De Hypotheker op basis van eigen cijfers. Voor het oversluiten of verhogen van de hypotheek is de keus voor aflossingsvrij onder de huizenbezitters tot 35 jaar zelfs met 115% toegenomen. De aflossingsvrije hypotheek […]
Lees meer

De bouw- en vastgoedmarkt tekent tegen materiaal-emissies

Gisteren werd onder leiding van DGBC door diverse marktpartijen de intentieverklaring getekend over hoe om te gaan met materiaalgebonden emissies. Bekijk hier welke 31 partijen mee werken aan een reductie van broeikasgassen. 
Lees meer

Stikstof: kabinet wil veestapel komende jaren met 30% laten krimpen

Om de stikstofuitstoot terug te dringen zal de Nederlandse veestaptel de komende jaren flink krimpen. Het kabinet streeft naar een vermindering van zo’n 30%. Dat is minder dan waar D66 in 2019 voor pleitte. 
Lees meer

Krapte bedrijfsruimtemarkt Flevoland verder toegenomen

De markt voor bedrijfsruimte in Flevoland is in 2021 zeer krap geworden. Zowel in Almere, Lelystad als Zeewolde daalde het aanbod sterk. In diverse segmenten is nauwelijks nog aanbod beschikbaar.
Lees meer

Business Meeting: invoering WOZ cap – bedreiging verhuurrendement?

Op 14 april zal advocaat Huib Hielkema de nieuwe WOZ-cap uitgebreid toelichten tijdens een business meeting in het Novotel in Amsterdam. U kunt zich nu hiervoor inschrijven. Het aantal plaatsen is beperkt. 
Lees meer

Minister komt in maart met nationale Woon- en Bouwagenda

Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) presenteert in maart een nationale Woon- en Bouwagenda. Daarin staan in zes programma’s met doelen voor de woningmarkt. De overheid wil hiermee de regie op de woningmarkt terug, zo geeft de minister aan. De focus ligt de komende jaren op in hoog tempo woningen bouwen […]
Lees meer

College Waddinxveen komt met ‘Aanpak Wooncrisis’

Het collega van B&W in Waddinxveen wil de woningnood in de gemeente tegengaan. Starters, alleenstaanden en ouderen moeten door de gemeente ondersteund worden omdat zij de grootste problemen ervaren. Om voor deze groepen woningen beschikbaar te krijgen en betaalbaar te houden, kijkt de gemeente naar een pakket van maatregelen omdat marktpartijen […]
Lees meer

Bouw van ruim 300 nieuwe woningen in Zandvoort weer een stap dichterbij

De Zandvoortse gemeenteraad heeft gisteren unaniem het stedenbouwkundig programma voor de ontwikkeling van ruim 300 woningen op het zogenoemde Curiedex-terrein in het noorden van het dorp aangenomen. De herontwikkeling is een samenwerking tussen Pré-Wonen en tientallen particuliere eigenaren. 
Lees meer
Call Now Button