2Bconnected_logo

Wat kun je verwachten als financieel adviseur

De financieel adviseur verdiept zich in de situatie van de klant. Keuzes worden overwogen en er wordt een lange termijnstrategie op financieel vlak uitgestippeld. Een voorbeeld daarvan is het inventariseren van de mogelijkheden van een lening. Hoeveel kan de klant maximaal lenen en is dat wel wijs, rekening houdend met zijn of haar privésituatie en woonwens?

Taken financieel adviseur

Financieel advies aan particulieren is veelal gericht op hypotheekadvies of aanverwante producten. Een combinatie van klantgerichtheid en een commerciële instelling is hierin wenselijk.

Benodigde persoonlijke kwaliteiten

Als financieel adviseur is het belangrijk dat je je kunt verplaatsen in de situatie en wensen van de klant. Mensenkennis is daarbij dus zeer belangrijk.
Gedacht kan worden aan de volgende persoonlijke kwaliteiten:

Doordat het takenpakket van een financiële adviseurs zeer divers kan zijn, is het eisenpakket dat meestal eveneens. Centraal staat de klant, dus in iedere functieomschrijving voor financieel adviseur zal een prettige omgang met mensen vereist zijn. Mensenkennis is een pré.
financieel adviseur

Communicatietechnieken voor financieel adviseurs

Het kan zijn dat een functie gericht is op het aansturen en monitoren van de progressie van een klant. Daarbij is tegenwoordig een fysieke meeting niet altijd meer nodig. Virtueel contact hebben wordt steeds vaker doorgevoerd, bijvoorbeeld via Skype. In steeds meer vacatures financieel adviseurs zie je deze moderne communicatie omschreven staan.

Wat kun je verwachten?

Als je solliciteert op een vacature financieel adviseur kun je een aantal dingen verwachten:

Vergelijkbare vacatures

Bekijk ook meer info over:

Op zoek naar een vacature financieel adviseur?

Kijk snel bij onze vacatures. Heb je vragen? Bel gerust voor een vrijblijvend advies.