Terug naar boven
2Bconnected_logo
MENU

Van tv-maker vanuit Zuid-Amerika tot kantoorleider makelaardij

#CONNECTED

Wil je weten hoe het is om te werken via 2B Connected? In onze nieuwe rubriek #Connected vertel ik “Olof Raas” als recruiter over de zoektocht van kandidaten naar hun droombaan. Lees de ervaringen van onze kandidaten en ontdek wat jij van onze dienstverlening kan verwachten!

Een dijk van een CV

Bert Jan had een dijk van een CV. Maar! Niet een CV die direct aansloot op een makelaarsfunctie. 10 jaar lang werkte hij als creatief producer en programmamaker o.a. voor BNN en vanuit zuid Amerika voor het RTL-nieuws. Mooie functies; Bert Jan was ‘gearriveerd’, kon je wel stellen.

Toch kwam hij (onder)zoekend bij mij binnenlopen. Kort en bondig stak hij van wal. ‘Ik ga wat anders doen, ik wil de makelaardij in. Het enige detail is, dat ik daar helaas totaal geen praktijk ervaring in heb’.

Een bewuste keuze gemaakt voor de makelaardij

Bert Jan had een bewuste keuze gemaakt voor de makelaardij en de opleiding gevolgd tot KRMT-makelaar. Het plan was een eigen makelaars-onderneming te starten en het dynamische projectwerken te vervangen voor dit traditionele vak waarbij met nieuwe inzichten, voor een langere periode gebouwd kan worden aan een eigentijdse organisatie.

Aan ambitie geen gebrek. Maar ervaring in makelaardij had hij niet. Wel zag ik in zijn ervaring met commerciële videoprojecten, zijn vermogen om het vertrouwen van opdrachtgevers te winnen, om snel te kunnen schakelen en een klantvraag razendsnel (en goed!) te doorgronden. Daarnaast weet hij heel goed grote groepen mensen te bereiken, te raken en te verbinden, met elkaar en aan de organisatie. Bert Jan heeft dus expertise in moderne marketing en een goed inzicht in hoe iets ‘goed verkoopt’. Maar huur- en koopcontracten waren compleet nieuw voor hem. Daarom vroeg hij om een goede leermeester.

Kantoorleider makelaardij

Nou kende ik een oude rot in het makelaarsvak, die in zijn tijd al vele – zeer succesvolle – makelaars had opgeleid. Ik bracht hem in contact met deze man, die hem niet alleen de theorie, maar – zeker toen, in de tijd dat het praktijkexamen er nog niet was – ook de praktijkkneepjes kon bijbrengen.  Dat bleek een gouden match. Samen bouwen ze een nieuw kantoor in het bruisende Utrecht. Met zijn enthousiasme en ambitie wist Bert Jan zich binnen anderhalf jaar op te werken tot kantoorleider makelaardij.

Het is leuk om te zien dat Bert Jan nu met enorm veel plezier, op een professionele en vernieuwende manier met dit mooie vak bezig is. Hij hoopt in de toekomst met dit bloeiende ‘kantoor’, nog vele dromen te verwezenlijken.

Deel op:

Laat een reactie achter

Call Now Button